Pred leti mi je povišan holesterol povzročal težave

Že kar nekaj let nazaj, sem se srečal s težavami, ki pa mi jih je povzročil povišan holesterol. Tako pa so bile te težave najprej povezane z povišano telesno maso, kar pa je bila posledice holesterola, vendar pa se mi je nato skozi čas tudi zdravje nekoliko poslabšalo. Zato pa sem se takrat odločil, da bo potrebno glede tega nekaj narediti, saj sem vedel, da če bom to težavo ignoriral, se mi bojo problemi le še poslabšali. 

Tako pa sem za holesterol sprva poskrbel s tem, da sem začel jesti veliko bolj zdravo hrano. Sprva pa je to pomenilo, da sem iz svoje diete najprej popolnoma opustil nezdrave maščobe. To pa zato, ker so te maščobe tudi najpogostejši vzrok, zakaj se nam lahko pojavi povišan holesterol. Tako pa sem te maščobe nadomestil predvsem z nekaterimi zdravimi maščobami, ki jih lahko najdemo v sadju, zelenjavi, nato v ribah, olivnemu olju in podobno. Tako pa mi je že samo to zelo pripomoglo k znižanju ravni holesterola, ter je to tudi pripomoglo k mojemu splošnemu počutju. 

Pred leti mi je povišan holesterol povzročal težave

Ker pa to zagotovo še ni bilo dovolj, da bi holesterol spravil nazaj na naravno raven, pa sem moral narediti še kaj dodatnega. Zato pa sem se začel tudi vsak dan gibati, kar pa je vključevalo predvsem razne sprehode, ali pa tudi kakšne bolj konkretne pohode med vikendi, ko sem imel nekoliko več časa. Tako pa mi je to sprva pomagalo že pri temu, da sem lahko izgubil kar nekaj odvečnih kilogramov, ki sem jih zaradi te moje težave dobil, nato pa sem lahko tudi izboljšal svojo kondicijo, počutje in pa vse splošno zdravje. Seveda pa se mi je, kot posledica tega, tudi holesterol zmanjšal, tako da sem bil sedaj spet zdrav, oziroma mi ga je uspelo spraviti na nek normalen nivo, kar pa me je zelo razveselilo.