Ko sem prihranil dovolj denarja sem si lahko kupil prvi avto

Že v svojih mladih najstniških letih, sem vedno komaj čakal, da bom dopolnil 18 let, opravil izpit za avto, ter si tudi kupil svoj avto. To pa bi mi dalo nekakšno svobodo, saj bi se nato lahko odpravil kamor koli bi si želel in pa kamorkoli bi si želel, tako da sem to res komaj čakal.

Zato pa sem tudi že pred 18im letom začel z izpitom, ter sem takrat opravil izpit prve pomoči in pa cestno prometnih predpisov. Nato pa sem kakšen mesec, predno sem dopolnil 18 let, začel z vožnjami, tako da sem imel nato glavno vožnjo, nekje tri mesece po rojstnem dnevu. 

Ko sem prihranil dovolj denarja sem si lahko kupil prvi avto

Tako pa sem nato opravil izpit za avto v prvo, kar pa me je zelo razveselilo. Tedaj pa sem se začel voziti z avtom od staršev, vendar mi to ni bilo najbolj všeč, saj sta ga onadva rabila za pot v službo in podobno, tako da sem bil kar konkretno vezan na njun urnik, ter mi to ni dajalo tiste svobode, ki sem si jo želel.

Zato pa sem začel delati čedalje več, torej opravljati študentsko delo, tako da bi lahko nabral zadosti denarja za svoj avto. Po nekaj mesecih rednega delanja, pa mi je na koncu le uspelo priskrbeti zadosti denarja, da sem lahko začel malo iskati kakšne rabljene avte.

Nato pa sem dobil zelo dobro ponudbo od naših družinskih prijateljev, katero pa sem takoj sprejel in kupil avto. To pa je bil Renault Clio, kateri pa mi bo za vedno ostal v spominu, saj je bil to moj prvi avto in avto s katerim sem nato opravil res ogromno kilometrov, saj sem se začel odpravljati vsepovsod, kajti sedaj mi je bilo to na voljo.

Prvo daljšo vožnjo ki pa sem opravil, pa je bilo morje tistega leta, kjer pa smo se lahko s prijatelji prvič odpravili sami, saj smo sedaj imeli avto in pa izpit.