Vse kar potrebuješ, da vidiš ponoči dogajanje okoli hiše je nočni daljnogled

Ste že slišali za nočni daljnogled? Sam sem večkrat na kavi klepetal z lovcem in njegove zgodbe so bile res zanimive. Toliko stvari mi je imel za povedati, kaj vse se mu dogaja, ko gre na lov. Večkrat je omenil, da mu je prav prišel nočni daljnogled in sam sem že razmišljal, da bi si ga privoščil, vendar se nikoli nisem odločil za nakup. 

Vse kar potrebuješ, da vidiš ponoči dogajanje okoli hiše je nočni daljnogled

Prišlo pa je obdobje, ko sem vsako večer zunaj hiše slišal ropotanje. Živel sem namreč na podeželju in blizu nas je bil gozd. Vse lepo in prav, vedel sem, da so verjetno za ropot krive živali. Ker pa mi je prijatelj, ki je lovec, vedno govoril, kako mu nočni daljnogled pride prav, sem tudi sam dobil idejo, da bi lahko z daljnogledom videl, kaj točno se ponoči dogaja okoli moje hiše. Ker je dober nočni daljnogled precej drag, sem najprej prosil prijatelja, če mi ga posodi. 

Povedal sem mu, da pri meni vsako noč nekaj ropota in da bi rad videl, kaj točno se dogaja. Seveda mi je prijatelj posodil nočni daljnogled in že isti dan sem komaj čakal, da se stemni in ga vidim, kaj to je. Vsedel sem se na teraso in čakal, da začne nekaj ropotati. Nakar sem slišal šumenje v gozdu in takoj prijel v roke nočni daljnogled, da končno vidim, kaj se dogaja. 

Kako sem se raznežil, ko sem videl srno z mladiči. Kako lep prizor mi je omogočil prav nočni daljnogled. Ker sem bil tako presenečen, sem se odločil, da si bom nočni daljnogled vseeno kupil, da bom lahko še večkrat opazoval živali. Ti trenutki so res lepi, ko vidiš živali, ki jih s prostim očesom ne bi. Tako sedaj večkrat sedim na terasi in opazujem živali. Imeti doma nočni daljnogled je res nekaj lepega in vedno lahko vidiš nekaj nepričakovanega.