Naglavna svetilka in nočni sprehod

Ko sem pospravljala predale v hiši, sem našla naglavno svetilko. Tako se mi je porodila ideja, da bi lahko šla s hčerko na nočni sprehod. Ko sem to predlagala hčerki je bila navdušena. Tako sem se organizirala in sva šli v petek zvečer na nočni sprehod. Naglavna svetilka, ki sem jo kupila je bila res dobra in kvalitetna. Svetloba je segala daleč naprej. 

Da je bilo vse skupaj še bolj adrenalinsko sva šli na sprehod po gozdni poti. Tako sva se imeli res lepo. Ne moreš verjeti, kako zelo se oči spočijejo, kako naravo vidiš čisto drugače. Veliko več se osredotočiš na poslušanje. Prehodili sva kar nekaj kilometrov in naglavna svetilka nama je pomagala, da nisva zašli. Ko sva prišli domov, se nama je ideja zdela tako dobra, da sva se dogovorili, da bova vsak petek zvečer šli na nočni sprehod. 

Kako zanimivo je to, da nama je naglavna svetilka omogočila, da se vsaki petek skupaj na nočnem sprehodu druživa. Ker je hčerka v najstniških letih, mi to pomeni še toliko bolj, ker vem, da me potrebuje in da potrebuje kakšen sproščen nasvet. Tako se hčerka na nočnem sprehodu lažje odpre in pogovarja. Našla sem čas s svojo hčerko in prav vesela sem, da je tisti dan bila naglavna svetilka v našem predalu. 

Kako dolgo bova ohranjali ta ritual ne vem točno, vem pa, da se imava trenutno zelo lepo. Upam, da se naglavna svetilka ne pokvari. Če pa se bo pokvarila, bom še isti dan kupila novo, ker se dobro zavedam, kako dragocen je čas s hčerko in kako zelo me trenutno tudi potrebuje. Doma ne najdeva skupnega jezika, na sprehodih pa je to čisto nekaj drugega. Narava, tema in naglavna svetilka naredijo dovolj, da se imava lepo. To je čas, ki ga izredno cenim in mislim, da ga ceni tudi moja hčerka. 

Naglavna svetilka in nočni sprehod